croatianwineambassador2019

Arie Pieter Imhoff benoemd tot Croatian Wine Ambassador Curaçao

Geplaatst op 2 april 2019
De Kroatische ambassadeur in Den Haag, HE mevrouw Andrea Gustović-Ercegovac heeft Arie Pieter Imhoff van Wijnhandel Servir Frais benoemd tot Croatian Wine Ambassador Curaçao.

In Nederland wordt al sinds 2017 de eervolle titel Croatian Wine Ambassador gegeven aan een persoon die in het bijzonder heeft bijgedragen aan de promotie van wijn uit Kroatië. De eerste persoon in Nederland die deze titel ooit heeft mogen ontvangen is sommelier Sabas Joosten van driesterren restaurant de Librije in Zwolle.

Omdat in 2018 voor het eerst in de geschiedenis Kroatische wijn is geëxporteerd naar Curaçao heeft het comité van benoeming, dat verder bestaat uit wijnhandelaren Mario Pranic en Diederik Swart van Croatiangrapes.com, besloten nu ook een Croatian Wine Ambassador Curaçao te benoemen.

Via een videoverbinding is dan ook live tijdens een professionele proeverij op 1 april in de ambassade in Den Haag deze eretitel uitgereikt aan Arie Pieter Imhoff van Wijnhandel Servir Frais. Imhoff verdient de titel volgens het comité omdat hij de eerste is die het aandurfde om deze nog onbekende wijnen te gaan importeren.

Imhoff zegt zelf over zijn benoeming: “Als tropisch wijnhandelaar ben ik zeer vereerd om te zijn verkozen tot Croatian Wine Ambassador Curacao 2019. De wijnen van Kroatië sluiten naadloos aan bij ons assortiment welke voornamelijk uit oude wereld wijnen bestaat. Het aanstekelijke enthousiasme en de kennis van de heren van Croatiangrapes.com stimuleren mij om als Ambassadeur deze wijnen aan een breder publiek voor te stellen en de wijnkennis over dit land uit te dragen zowel op Curaçao als op Bonaire.

Over wijnland Kroatie zegt hij verder: “Het klimaat en de ligging van de diverse wijnstreken in Kroatië bieden mijns inziens een uitstekend terroir voor een grote diversiteit aan kwaliteitswijnen. Na een eerste proeverij met de wijnen van Croatiangrapes.com waren we snel overstag en namen we zes wijnen op in ons assortiment. De brede inzetbaarheid, zowel voor particulier als gastronomisch, maken voor mij deze wijnen tot één van de paradepaardjes voor onze zaak, ook omdat we de enige zijn in deze regio die deze wijnen kunnen aanbieden.

My Image

Voor vragen over de Croatian Wine Ambassador neem contact met ons op

Bent u als wijnprofessional geïnteresseerd in Kroatische wijn voor uw winkel of horecagelegenheid,
ga dan naar de zakelijke pagina van Croatiangrapes.com.

Wilt u weten waar u als particulier Kroatische wijnen kunt krijgen, bezoek dan de consumenten pagina.